Hello world!

Al-Jannah Tahta Dzilâl Al-Suyûf

 

أَلَا إِنَّ لِلَّهِ مَنْ فِي السَّمَوَاتِ وَمَنْ فِي الْأَرْضِ وَمَا يَتَّبِعُ الَّذِينَ يَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ شُرَكَاءَ إِنْ يَتَّبِعُونَ إِلَّا الظَّنَّ وَإِنْ هُمْ إِلَّا يَخْرُصُونَ

“Ingatlah, sesungguhnya kepunyaan Allah semua yang ada di langit dan semua yang ada di bumi. Dan orang-orang yang menyeru sekutu-sekutu selain Allah, tidaklah mengikuti (suatu keyakinan). Mereka tidak mengikuti kecuali prasangka belaka, dan mereka hanyalah menduga-duga.”[Yunus:66]

13 Responses to “Hello world!”


  1. 1 NUSANTARA WARRIOR PRINCE July 21, 2007 at 5:55 am

    Sugeng Rawuh Saudara-saudara Ku!

    NUSANTARA
    NUSANTARA
    NUSANTARA
    NUSANTARA
    NUSANTARA

  2. 2 Abi Hameed Marakesh August 2, 2008 at 10:11 am

    Helo Dude!

    Dulu bolehlah pakai pedang brother. Sekarang mau pakai apa? Banyak yang ada hari ini serban berbelit serta jubah meleret, tapi akai tarak. Kosong, ‘NOL” kata orang indon; otak hanya penuh dengan taik. Lagi banyak lilit dia lagi banyak membelit dan berbelit belit akal tipu muslihat depa. Habaq mai kat aku if you are a true ‘Pejuang Kebenaran’ apakah alat yang di perlukan untuk perjuangan didunia masa kini. Aku ingat hang punya pedang pun dah lama berkarat. Simpan jer lah pedang hang tu, silap2 pie menurun nombor lagi ada pekdah.

    Wassalam!

  3. 3 Naga Berapi August 4, 2008 at 6:00 pm

    Bukan karat sebarang karat tu. Sekali swing 10 nyawa melayang. Kalau tikam nombor, 10 nombor terus keluar. Powerrrrrrr beb!

  4. 4 Megat Panji Alam Putera August 8, 2008 at 3:22 pm

    Senjata Mukmin…

  5. 5 WALI KOTA 10 August 10, 2008 at 5:06 pm

    Betul sangat ke apa yang di tulis ‘Senjata Mukmin’? Sampai hari ini masih lagi tak nampak perubahan apa-apa pun di sini.

  6. 6 Panglima Bumi Sakti August 20, 2008 at 3:56 pm

    Kamu tidak nampak atau mata hati kamu sudah tidak mampu melihat?

  7. 7 WALI KOTA 10 September 2, 2008 at 6:45 am

    Mata mata yang kamoe maksudkan? Gila ini panglima.
    Gue semakin heran, yang berbicara di sini hanyalah tetamu blog ini shaja. Tuan Rumahnya sudah pergi ke mana? Lagi satu gila ini.

  8. 8 kuli October 11, 2008 at 10:54 am

    udah mati daa

  9. 9 Kuntau Alam October 29, 2008 at 6:39 am

    ya… setiap yang hidup pasti akan mati
    bezanya cuma (Za Ikatul Maut atau Roji’un) pilihlah kemana akhirnya kamu itu!

  10. 10 Kuntau Alam November 3, 2008 at 3:31 pm

    kalau semua sudah ngak mahu berkata-kata… ayuh kita renungi kalimah ini:-

    “Kun Ma’allah fain lam takun ma’allah, fakun ma’a man ma’allah fainnahu yu shiluka illah”

    Maksudnya : “Hendaklah jadikan diri kamu serta Allah maka jika kamu tidak boleh jadikan diri kamu serta Allah hendaklah jadikan diri kamu serta mereka yang serta Allah, maka sesungguhnya yang demikian itu akan menyampaikan diri kamu kepada Allah”

  11. 11 Bojourn February 3, 2009 at 3:51 am

    Takkan asyik nak berkuntau jer bro. Tak juga bangun-bangun. Aperlah. Posting pun setahun sekali. Haiyaaaaaaa

  12. 12 SaudagarTantari February 15, 2009 at 9:12 am

    Pebenda yang HELLO WORLD nya ni? Kau ingat kau tu MAWI ker? Ataupun MAWAS? Main hello2 pulak. Post satu lepas tu hilang. Takkan dah luntur semangat jihad kau tu?

  13. 13 Megat Mangku Alam Ibn Ahmad Malikul Adeel Al-Jawi February 18, 2009 at 8:21 am

    Beginilah jadiknya bilamana akal di guna bukan pada tempatnya.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s





%d bloggers like this: